Zwarte sesam

 

Sesam is rijk aan magnesium, calcium en zink.

 

 


 

 

Sesam open u!

Deze bekende magische formule voor het magische openen van schatkamers wordt vandaag de dag nog steeds geassocieerd met rijkdom en overvloed.

Papyrusdocumenten over sesamplanten uit het jaar 1150 v.Chr. bewijzen:

sesamplanten werden op veel manieren gebruikt om gezond, mooi, mentaal fit en zelfs levenslustig te zijn.

 

Dit is ook het geval bij PHARMOS NATUR.

 

 

     

 

 

Zwarte sesam - omschrijving

Zwarte sesam oerzaad (Sesamum indicum nigrum). Zwarte sesam wordt beschouwd als de oorspronkelijke vorm van de sesamplant. Het behoort tot de plantenfamilie met de botanische naam Pedaliaceae. De samenstelling is waardevoller dan de lichte sesam.

 

Oorsprong

De oorsprong van de sesamplant ligt in delen van India en Afrika. Tegenwoordig is sesam inheems in tropische en subtropische klimaten.

 

Extractie van de olie

De sesamzaadjes van PHARMOS NATUR worden in Duitsland zorgvuldig opgesloten volgens het speciale PHARMOS NATUR-proces. Deze procedure is nodig zodat het rijke netwerk van actieve stoffen biologisch beschikbaar wordt en zelfs door het lichaam kan worden opgenomen. Alleen op deze manier is het beschikbaar voor de cellen.

 

Zwarte sesam - beschrijving

De sesamplant wordt één tot drie meter hoog. Het groene, langwerpige blad met vingerhoedachtige bloemen loopt naar voren toe. Na een groeifase en rijpingsperiode van drie maanden geeft de sesamplant zijn schat vrij: kleine zwarte oliehoudende sesamzaadjes. Rijpe zaden vallen nu uit en worden opgepakt.

Alle actieve factoren en de volledige vitaliteit van de planten blijven behouden als het juiste oogsttijdstip in acht wordt genomen. De zorgvuldige en biologische omgang met de sesamplant heeft de hoogste prioriteit. Dit is vooral belangrijk voor PHARMOS NATUR. Omdat de zwarte sesamplant het vermogen heeft om veel lichtenergie op te slaan. Om deze reden hebben oogstrituelen een lange traditie in oude culturen. Hierbij wordt zowel rekening gehouden met het materieel-fysieke niveau van de sesamplanten, maar ook met het zielespirituele, de levenskracht.

 

Zwarte sesam - gezond werkingsmechanisme en gebruik

Inwendig gebruik

Al in vroegere tijden wisten Arabische verhalenvertellers van de rijkdom aan actieve ingrediënten in de kleine sesamzaadjes. Ayurvedische artsen schrijven speciale genezende, schoonheid en verjongende krachten toe aan de gezonde zwarte sesamoerzaadjes. Tegenwoordig kan dit ook wetenschappelijk worden bewezen.

Het gezonde zwarte sesamzaad bevat onder andere stressverlichtend magnesium, botstabiliserend calcium, zenuwversterkende lecithine en ontstekingsremmend zink.

Het is nuttig tijdens de menopauze om de afname van de eigen energie van het lichaam te compenseren. Op jonge leeftijd heeft het lichaam echter ook baat bij zwarte sesam, bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap. De ingrediënten bevorderen de botopbouw en mentale prestaties. Zwavelhoudende aminozuren, waaronder cysteïne, methionine en taurine, hebben een positief effect op het versterken en opbouwen van een gezonde huid, dik haar en stevige nagels. Het bindweefsel wordt versterkt. Zwarte sesam heeft ook een antioxiderende werking, dus het vangt vrije radicalen op en kan cellen verjongen. Zwarte sesamzaadjes kunnen zelfs chemicaliën of medicijnen in de lever binden en ontgiften.

De overvloed aan basische mineralen helpt het lichaam te ontzuren.

Uiterlijk geruik

Olie uit de biologische zwarte sesam oerzaden bevat onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetzuren. Daarnaast antioxidanten zoals sesamol en sesamoline. Het kan zelfs pigment- en ouderdomsvlekken op de huid verminderen evenals rimpels veroorzaakt door uitdroging. De aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd. Linoleenzuur harmoniseert het gehele metabolisme van de huid, verzacht en regenereert heel gemakkelijk. Olie van gezonde zwarte sesam voorkomt ook "overmatige" huidreacties. Zo goed verdragen door een overgevoelige huid, zoals neurodermitis.

 

Zwarte sesam - traditioneel gebruik

Als een van de oudste olieplanten ter wereld, getuigen vondsten van het gebruik van sesam in 2000 voor Christus in Mesopotamië over de waardering voor pure sesam: "De goden brengen op smaak met sesam" staat uit deze tijd op een kleitablet geschreven. In het oude Griekenland werd sesamolie ook gebruikt als zalfolie bij geboorte, huwelijk en overlijden.

Griekse en Turkse soldaten vonden vaak een pakje sesamzaadjes in hun marspakketten om ze te versterken. En in TCM wordt zwarte sesam gebruikt om de nier- en leverfuncties te versterken. Hij voedt hun bloed en de yin. Sesam is eerder gebruikt voor zwakte en depressieve stemmingen.

 

Spiritueel

Zoals de legende van Ali Baba en de 40 overvallers vertelt, kan sesam bergen of grotten openen. Of figuurlijk gesproken: om verbindingen te leggen met andere, hogere werelden waaruit de “zaden ontspringen”. Vertaald betekent dit: scheppingskracht, creativiteit en intuïtie worden bevorderd.

 

 


 

 

PHARMOS NATUR & Zwarte sesam

 

 

 

SESAM KRAFT – gezonde superfood voor jong en oud

De opgesloten zwarte sesamoerzaadjes zijn echte levensgevers met geconcentreerde lichtenergie en hoge vibratie. Zwarte sesamzaadjes bevatten hoogwaardige plantaardige eiwitten met een overvloed aan essentiële voedingsstoffen. Dit is belangrijk voor een mooie en gezonde huid, stevig weefsel, sterke botten en gezonde nieren.

Koop SesamKraft online

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Harmonizing Oil

Herstellende huidverzorgingsolie gemaakt van pure zwarte sesamzaadolie voor actieve huidvernieuwing. Sesam-huidverzorgingsolie revitaliseert en helpt bij het opbouwen van een mooie, gezonde huid. De gezonde sesamolie brengt alle huidtypes in balans en heeft een harmoniserende werking op de stofwisseling van de huid. De productie van collageen en elastine wordt gestimuleerd door dit plantaardig huidverzorgingsproduct.

Koop Harmonizing Oil online

 

 

 

 

 

PHARMOS NATUR

Distribution & Academy Benelux

Cleopatra Cosmetic srl

Limburger Straße 66

B-4710 Herbesthal

Tel.: +32 (0) 87 557304

TVA: BE 0476 314 738

Mail: info@pharmos-natur.be

Login Professionals