Duurzaamheid en holisme horen bij elkaar

 

 

Wat het Pharmos Natur-team keer op keer inspireert en motiveert: de natuur bewaren. Het leven beschermen.

Sinds de oprichting van het bedrijf, bijna 35 jaar geleden, zetten we ons in voor een verantwoorde, duurzame en holistische benadering van de natuur.
Ze is onze partner, vriend en vertrouwelinge. Een prachtige interactie met de natuur, zowel in ons werk als in ons dagelijks leven.
 
 
 

 
 
 

Wat voor ons bijzonder belangrijk is, leven we met de diepste overtuiging :

Duurzaamheid gecombineerd met een holistische benadering. Daarom nemen we vanzelfsprekend de verantwoordelijkheid voor alles wat we denken en doen. In de omgang met elkaar, maar ook in de duurzame teelt van onze sacred plants, in de zorgvuldige oogst van grondstoffen tot het afgewerkte natuurproduct Green Luxury.

In eerlijke en langdurige partnerschappen ondersteunen wederzijds vertrouwen en een hoge mate van waardering onze samenwerking met kleine boeren over de hele wereld.

 

We maken er allemaal deel van uit

De natuur in haar pracht zien en voelen en dankbaar de kostbare dingen accepteren die ze ons geeft en waaruit het leven bestaat, dat motiveert ons elke dag om de biologische diversiteit te behouden en zo mens, natuur en milieu te beschermen. Omdat: we maken er allemaal deel van uit.

De duurzame bescherming van biodiversiteit en ecologische landbouw zijn stevig verankerd in de richtlijnen van de PHARMOS NATUR-filosofie.

 

Wat doen we eraan? Ons engagement

Zodat het voor ons mensen, de natuur, het milieu en Moeder Aarde goed gaat, maakt bij PHARMOS NATUR betrokkenheid voor en met anderen, in de zin van een betere wereld, er gewoon deel van uit. Een belangrijk onderdeel van het bedrijf.

Of het nu in Ecuador, Bolivia, Nepal of hier ter plaatse is. We leven in en met het besef dat de wereld - mens, natuur en aarde - alleen als eenheid kan bestaan.

 

     

Aloë Vera creëert onderwijs in Ecuador

Het zijn onze echte helden: de bijzondere aloë vera planten uit Ecuador. Ze vormen de betrouwbare en duurzame basis voor onze Green Luxury natuurproducten en voor de school "Unidad Educativa San Alberto Magno" in Recinto Clementina. Bijna 700 schoolkinderen volgen daar momenteel lessen.

Samen met de Ecuador Aid Association, onder leiding van bisschop Bertram, kweken we onze vlaggenschipplant, aloë vera, in een ecologische gemengde cultuur. Zonder pesticiden.

In samenwerking gebruiken we een deel van de opbrengst op veel gebieden. Onder andere voor het scheppen van banen, voor de gezondheidszorg, kleuterscholen, maar vooral voor onderwijsinitiatieven en scholen.

Het zijn de eerlijke prijzen die we betalen voor de planten die het schoolbezoek en de opvoeding van de kinderen mogelijk maken. Van basisschool tot middelbare school. Op deze manier kunnen ze een zelfstandig bestaan ​​opbouwen.

We hebben langdurige, veilige partnerschappen met onze kleine boeren. We wisselen onze kennis uit, spelen flexibel in op veranderingen en ontwikkelen samen verder. Ze groeien met ons mee en profiteren van elk verkocht product.

Daarom werken de lokale mensen met veel plezier voor ons bedrijf. Ze verzorgen de planten liefdevol, met plezier en met grote behoedzaamheid.

We denken in natuurlijke cycli en handelen samen duurzaam en holistisch. Dat betekent globalisering in het belang van alle mensen. En werk en een toekomst voor veel gezinnen.

 

 

Originele zaden van zwarte sesam ondersteunen de infrastructuur in Bolivia

Samen met onze partners in Bolivia beschermen we actief het regenwoud. In overeenstemming met het motto "mensen helpen zichzelf te helpen", heeft de teelt van de originele zwarte sesamzaadjes met succes voorkomen dat de grond verlaten en verwoestijnd werd. 50 kleinschalige families hebben dankzij ons partnerschap een nieuw bestaan ​​kunnen opbouwen in het zuiden van Bolivia. Ze leren hun akkers consequent ecologisch en vooral duurzaam en voor de lange termijn te beheren, geheel zonder chemicaliën. Er wordt rekening gehouden met een verandering van gewassen, d.w.z. de vruchtwisseling. Alleen zo kan de grond zich keer op keer vernieuwen. En hij leeft nog.

Voor iedereen betekent dit eerlijke, transparante en duurzame toeleveringsketens. Van het veld tot het eindproduct.

We vinden het erg belangrijk om met kleine boeren te werken en hun gezinnen te onderhouden. Omdat de uitbreiding van de regionale infrastructuur de onafhankelijkheid van de lokale bevolking ondersteunt. Door de bodem vruchtbaarder te maken, wordt er minder land gekapt.

Dit helpt ook om het microklimaat te verbeteren. Een verscheidenheid aan verschillende culturen in kleinschalige teelt biedt mensen, dieren en planten een betere leefruimte. Kennis wordt doorgegeven via scholing. Dat betekent vrede en bescheiden welvaart. Hier sluit de cirkel weer.

 

 

Studentenhulp Nepal e.V.

Een zaak die ons na aan het hart ligt: ​​de Schülerhilfe für Nepal e.V. Na talloze bezoeken aan Nepal en de intensieve samenwerking met kleine boeren, wilden we gewoon helpen bij het promoten van het hoognodige onderwijs van kinderen op het platteland in een van de armste landen ter wereld.

Samen met vrienden hebben we de humanitaire hulporganisatie "Schülerhilfe für Nepal e.V." opgericht. Inmiddels heeft Schülerhilfe Nepal e.V. bijna tien scholen gefinancierd en gebouwd - vooral in afgelegen gebieden van Nepal. De focus ligt onder meer op het promoten van meisjes die ernstig achtergesteld zijn in de samenleving. Onderwijs is gewoon de sleutel tot een goede, zelfs beduidend betere toekomst.

Met de eerste vakschool gaat het een beslissende stap verder.

Want Nepal lijdt nog steeds onder de gevolgen van de zware aardbeving in 2015. Talloze mensen zijn hun huis en tegelijkertijd hun toekomst kwijtgeraakt. De wederopbouw van het land is nog in volle gang. Er is meer dan ooit een gebrek aan geschoolde arbeidskrachten die kunnen helpen. Daarom is een vakschool belangrijker dan ooit.

De volgende plannen van de vereniging Schülerhilfe für Nepal e.V. liggen al klaar: in 2020 wordt het startschot gegeven voor een slaapzaal voor leerlingen en vanaf 2021 voor een middelbare school, vooral voor meisjes, waarvan de opleidingskansen vandaag nog veel slechter zijn. Studentenhulp voor Nepal e.V. en PHARMOS NATUR gaan hand in hand.

 

 

 

Bedrijfsnetwerk Biodiversity in Good Company

Als lid van het 'Biodiversity in Good Company'-initiatief voelen we ons onderdeel van een sterke gemeenschap die een algemene visie nastreeft op sociaal, politiek en economisch niveau. Voor ons is het zowel een drive als een uitdaging om nieuwe ideeën te blijven implementeren.

Biodiversiteit en ondernemerschap zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom gaat de bedrijfsinhoud van PHARMOS NATUR hand in hand met het behoud van onze ecosystemen. Want alleen dan leven we in harmonie met de natuur. Grondstoffen, plantengroei, water, lucht, energie - we maken gebruik van al deze "diensten van de natuur".

U kunt zien hoe nauw natuur en economie dagelijks met ons verbonden zijn. Bij het samenwerken met kleine boeren is het voor ons vooral belangrijk dat alles goed samenwerkt: teelt, oogst, verwerking, inkoop van grondstoffen, personeelsbeloning. Wij zijn er stellig van overtuigd dat de kwaliteit van een product in het veld bij de boeren begint.

 

 

 

 

EMAS - uitgebreide milieucertificering voor het bedrijf zelf

Met de uitgebreide EMAS-milieucertificering kunnen we documenteren hoe duurzaamheid wordt geïmplementeerd bij PHARMOS NATUR Green Luxury in een breed scala aan bedrijfsgebieden. In een milieurapport laten we zien hoe we oude kennis bij de fabricage van producten combineren met moderne, wetenschappelijke kennis. En hoe de processen van het concept van milieuvriendelijke verpakkingen, de vermindering van energie, de omschakeling van het wagenpark naar e-mobiliteit naar CO2-besparing bij PHARMOS NATUR worden uitgevoerd.

EMAS biedt ons precies de ondersteuning die we nodig hebben om continu processen te ontwikkelen en te optimaliseren en onszelf steeds de vraag te stellen: wat beschermt de natuur en behoudt zo ons levensonderhoud?

We zijn elke dag gemotiveerd om milieubescherming en respect voor de natuur te integreren in het dagelijks leven. We streven ernaar om aan hoge milieunormen te voldoen en onze milieuprestaties voortdurend te verbeteren, waarbij we alle medewerkers en partners met wie we samenwerken erbij betrekken.

Dat is de stabiele basis van vertrouwen die staat voor transparantie en authenticiteit bij PHARMOS NATUR. Het komt tot uiting in de hoge kwaliteit van onze producten gemaakt van medicinale en verjongende planten, sacred plants, maar ook in de speciale vorm van contact bij de behandelingen met verse planten. Mindfulness in het omgaan met elkaar is een vanzelfsprekendheid.

 

Een tijdsgewricht

Overal is een tijdsgewricht voelbaar. De nieuwe munt heet: bewustzijn, plantaardige en biologische diversiteit. Over de hele wereld veranderen fundamentele structuren, met het effect van kosmische, planetaire krachten op planeet aarde, op de samenleving, instellingen, op planten, dieren en mensen. Om deze verandering bij te houden, moeten we allemaal nog verder nadenken. Pas dan ontvouwt zich de hele energie van de natuur, met al zijn mogelijkheden en bronnen.

 

 

 

PHARMOS NATUR

Distribution & Academy Benelux

Cleopatra Cosmetic srl

Limburger Straße 66

B-4710 Herbesthal

Tel.: +32 (0) 87 557304

TVA: BE 0476 314 738

Mail: info@pharmos-natur.be

Login Professionals